U bent hier: Francy Peeters
Benefietavond Stichting vrienden van Tijs

PICT1907

 

Stukje motivatie Roy en Francy als initiatiefnemers Stichting Vrienden van Tijs.

Waarom een Stichting?


Als je als ouders de diagnose Duchenne Spierdystrofie hoort, voel je je machteloos. Een diagnose van een ziekte waar geen medicijn voor is, een ziekte die je telkens de keerzijde van het leven laat zien. Een diagnose voor je jongste zoon, een kanjer, die ons tegelijkertijd laat zien hoe waardevol het leven is dat wij leven.

 

Wij vinden het belangrijk dat er naamsbekendheid wordt gegeven aan de ziekte van Duchenne. Dat deze jongens kwaliteit van leven ervaren en dat er geld ingezameld wordt voor wetenschappelijk onderzoek.

 

Daarom, een Stichting met als doel voornamelijk regionaal ons te profileren als een persoonlijke, laagdrempelige Stichting die er is voor De Duchenne gezinnen in de regio Limburg. Daarnaast hebben wij een goed contact met de landelijke Stichting Duchenne Parent.

Het initiatief is tot uitvoering gebracht in 2011 toen Roy voor het eerst ging deelnemen aan de Duchenne Heroes. Er ontstonden zoveel mooie initiatieven dat we ondersteuning nodig hadden om alles goed te stroomlijnen.
Op dat moment stonden onze vrienden op en zeiden zij, wij gaan jullie hiermee helpen. En zo is het geschied. Wij zijn trots op wat er nu staat en dankbaar aan allen die hier een bijdrage aan leveren en hebben geleverd.

 

Middels onze Stichting blijft er ook in Limburg aandacht voor Duchenne. Een progressief ziekteproces dat we niet kunnen inhalen maar waar we wel samen het beste uit kunnen halen. Iedere dag opnieuw!

 

Neem de dag zoals hij is. Morgen begin je weer opnieuw.

Roy en Francy

Nieuws

 

Vrienden van Tijs @ Twitter

  • Fantastische opbrengst voor Stichting Duchenne Parent bij elkaar gebracht tijdens de kerstmarkt afgelopen woensdag… t.co/LwpkdxVs6c
    3 jaar geleden
  • Basisschool OJBS de Triolier organiseerde afgelopen woensdag hun 3 jaarlijkse kerstmarkt. Dit jaar ging de opbrengs… t.co/yUOVLCVxdc
    3 jaar geleden
  • Duchenne spierdystrofie neemt in een versneld tempo al je vanzelfsprekende dagelijkse functies af. Dit maakt dat ki… t.co/EK8mobNKc4
    3 jaar geleden