Wijnactie de Tijstrappers zondag 9 oktober 2016

De Tijstrappers zullen in 2017 voor de zesde maal gaan deelnemen aan Duchenne Heroes.
Met het oog op de aankomende feestmaand organiseren zij, net als vorig jaar, weer een aantrekkelijke wijnactie.
De wijnactie loopt dit jaar van 1 november tot 18 december 2016 en wordt wederom mogelijk gemaakt in samenwerking met De Drankenmarkt te Roermond.
We hebben er bewust voor gekozen om u dezelfde wijn als vorig jaar aan te bieden, daar deze met veel lovende woorden is ontvangen.

Maak u keuze en dan steunt ook u ons in onze strijd tegen Duchenne Spierdystrofie! Dank voor uw aankoop!

 

Ons aanbod:

witte wijn; Cantine Lenotti, igt Bianco del Veneto, Colle dei Tigli

 • 2 flessen á 17,50 
 • 6 flessen á 45,- 

rode wijn; Cantine Lenotti, igt Rosso Passo Veneto

 • 2 flessen á 17,50 
 • 6 flessen á 45,- 

Bent u geïnteresseerd in de aankoop van deze wijn stuur dan een persoonlijk bericht via FB, een e- mail bericht naar vriendenvantijs@gmail.com of neem contact op met een van de Tijstrappers.
Houdt de berichtgeving op de website en social media goed in de gaten!

 

Hier geven we al een indruk van de wijnen die aangeboden worden:

 

Het wijnhuis “Cantine Lenotti”
In het vriendelijke noordoosten van Italië, aan de oevers van het Gardameer en dicht bij het plaatsje Bardolino, ligt het wijndomein van de familie Lenotti. De geschiedenis van Cantine Lenotti gaat terug tot 1906. Al aan het begin van de vorige eeuw had men een uitstekende regionale reputatie voor de lokale wijnen.

Na diverse investeringen en renovaties is de familie Lenotti zich volledig gaan toeleggen op het gehele proces van druif tot een schitterend eindproduct voor de verwende wijnconsument. De familie Lenotti heeft de beschikking over een fl ink aantal eigen wijngaarden in de volgende regio's: 'Le Folaghe' in Lugana, 'Le Crosare' in Valpolicella Classico, 'La Pra' en 'Vigna la Giare' in Bardolino Classico.


Cantine Lenotti Bianco del VenetoCantine Lenotti Bianco del Venetontine Lenotti, igt Bianco del Veneto, Colle dei Tigli
Deze wijn komt van wijngaarden gelegen op oude heuvels waarop ook lindebomen staan ('tigli' is Italiaans voor lindebomen). De wijngaarden liggen aan de oostkant van het Gardameer. De gebruikte druiven zijn; Cortese, Garganega.
Deze Cantine Lenotti igt Bianco del Veneto, Colle dei Tigli ruikt naar perzik en bloemen en smaakt licht en fruitig met een vleugje honing. De aroma's van tropisch fruit komen goed tot zijn recht, maar worden fraai in balans gehouden door zijn frisse zuren en een licht tinteltje.
Lekker bij vis, wit vlees, salade en lichte pastagerechten.

 

 

Cantine Lenotti Rosso PassoCantine Lenotti Rosso PassoCantine Lenotti, igt Rosso Passo Veneto
Rosso Passo Veneto is een heerlijke Italiaanse rode wijn van het wijnhuis Lenotti. De wijngaarden zijn gelegen aan de oevers van het Gardameer, dichtbij het plaatsje Bardolino. De geschiedenis van Lenotti gaat terug tot 1906. De passie van de wijnmakers van Cantine Lenotti is in elke wijn van dit prachtige wijnhuis te proeven en zeker ook in deze Rosso Passo. De Rosso Passo heeft een rijke structuur, veel donker fruitaroma's en ook wat aardse tonen. De wijn is full bodied, fluweelzacht met zachte tannines.
Drink deze wijn op 16 graden als begeleider van typisch Italiaanse voorgerechten, rood vlees, zachte kazen en gegrilde visgerechten.

Nieuws

 

Vrienden van Tijs @ Twitter

 • Fantastische opbrengst voor Stichting Duchenne Parent bij elkaar gebracht tijdens de kerstmarkt afgelopen woensdag… t.co/LwpkdxVs6c
  1 jaar geleden
 • Basisschool OJBS de Triolier organiseerde afgelopen woensdag hun 3 jaarlijkse kerstmarkt. Dit jaar ging de opbrengs… t.co/yUOVLCVxdc
  1 jaar geleden
 • Duchenne spierdystrofie neemt in een versneld tempo al je vanzelfsprekende dagelijkse functies af. Dit maakt dat ki… t.co/EK8mobNKc4
  1 jaar geleden