U bent hier: Over DuchenneDuchenne Heroes
Benefietavond Stichting vrienden van Tijs

Duchenne Heroes

Jaarlijks wordt in de 2e of 3e week van september door zo’n 350 fanatieke mountainbikers uit Nederland en België de Duchenne Heroes mountainbiketocht verreden. 

Pak je MTB en kies voor één van de drie challenges: 7days epic, 3days enduro of 3days cross-country. Wat je ook besluit: de routes zijn super (100 of 70 km per dag), de beleving ongeëvenaard. Geen rondjes maar iedere dag een spectaculaire route richting de finish in Venlo of La Roche en Ardenne. Daar wacht de heroes een heldenonthaal: de finish staat vol bezoekers, waaronder veel Duchenne-gezinnen.

 

Om dit avontuur te beleven, moet je wel aan de bak: trainen en een mooi bedrag bij elkaar halen voor de jongens die dagelijks worstelen met de gevolgen van afbraak van hun spieren. Het is een indringende MTB-tocht die iedere mountainbiker tenminste één keer in z’n leven moet voelen! In het hart en in de (gezonde) spieren. 

 

De Duchenne Heroes hebben in de voorgaande edities al enkele miljoenen euro's opgehaald. Mede dankzij deze donaties door Duchenne Heroes kan er een wezenlijke bijdrage geleverd worden aan wetenschappelijk onderzoek ten behoeve van Duchenne Spierdystrofie. Om deze ziekte definitief de wereld uit te trappen zal nog menige tocht verreden moeten worden.

 

Vanaf 2012 staan de Tijstrappers  namens de Stichting Vrienden van Tijs aan de start van Duchenne Heroes. De intentie is om jaarlijks een team af te vaardigen aan de Duchenne Heroes.

 

Ben jij mountainbiker en wil je meer informatie over Duchenne Heroes en de strijd tegen Duchenne? Neem dan contact op met info@strijdentegenduchenne.nl 

Nieuws

 

Vrienden van Tijs @ Twitter

  • Onze wijnactie loopt!! Vandaag en vorige week hebben we al heel wat dozen rond mogen brengen! Fantastisch! Voor wie… t.co/q6SrJQMLnq
    4 weken geleden
  • De inmiddels vertrouwde wijnactie van Stichting Vrienden van Tijs gaat ook dit jaar weer in samenwerking met, Erwin… t.co/WUxHBq1gmk
    2 maanden geleden
  • 3 maanden geleden